Υλικά
500 γρ. αρακά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
500 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γλ. ξερό δυόσμο
100 γρ. χαλούμι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίξτε τον αρακά, τον δυόσμο, τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και 1 φλιτζάνι νερό.
Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 30 λεπτά.
Κόψτε το χαλούμι σε λεπτές φέτες και ψήστε το σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τον αρακά με το ψητό χαλούμι και τις ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Tip
Μαγειρέψτε τον αρακά σε ανοιχτή κατσαρόλα, για να διατηρήσει το χρώμα του.