X

Αρωματική Μανιταρόσουπα

Η συνταγή για μία πεντανόστιμη αρωματική μανιταρόσουπα.

Υλικά

250 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια

250 γρ. πορτομπέλο

50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (κανθαρέλες, βασιλομανίταρα)

3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 πράσα ψιλοκομμένα, το άσπρο μέρος μόνο

1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους

1 σφηνάκι μπράντι

1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

2 κ.σ. ψιλοκομένο άνηθο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

100 ml γάλα

1 κ.σ. κορν φλάουρ

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκέψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήστε τα τουλάχιστον για 1 ώρα να μαλακώσουν. Βγάλτε τα από το νερό και ψιλοκόψτε τα.

Περάστε το νερό στο οποίο μούσκεψαν από ένα λεπτό σουρωτήρι ή φίλτρο του καφέ και κρατήστε το για το μαγείρεμα.

Σκουπίστε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτομπέλο και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε στην κατσαρόλα 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα και τα φρέσκα μανιτάρια.

Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα, και μετά ρίξτε τα στραγγισμένα μανιτάρια και το μπράντι.

Αφήστε τα για 2'-3' σε δυνατή φωτιά και ρίξτε στην κατσαρόλα την πατάτα, τον ζωμό και το νερό των μανιταριών.

Αλατοπιπερώστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 30'.

Ανακατέψτε το γάλα με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και ρίξτε το μίγμα στη σούπα. Ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση. Βάλτε σε κάθε πιάτο λίγη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.

Tip

Τρίψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο μπλέντερ, να γίνουν σκόνη, και απλώς προσθέστε τα με τα υπόλοιπα υλικά στη σούπα.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.