Υλικά
500 γρ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (σαμπινιόν, πλευρώτους, πορτομπέλο)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 σφηνάκι μπράντι ή λευκό κρασί
200 γρ. βρασμένη κινόα
200 γρ. ανάμεικτα τρυφερά σαλατικά
ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ τα σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώστε τα και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
Σβήστε με το μπράντι ή το κρασί και μετά ρίξτε το μέλι και τη μουστάρδα.
Ανακατέψτε και κατεβάστε το τηγάνι από την εστία.
Βάλτε τα σαλατικά σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια πιατέλα, ρίξτε την κινόα και τα καραμελωμένα μανιτάρια και γαρνίρετε με τις φλοίδες παρμεζάνας.
Tip
Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα αρκετά μεγάλο σκεύος, για να μαγειρευτούν γρήγορα και να μη χάσουν τους χυμούς τους.