Υλικά
2 κιλά χοιρινή κόντρα (ολόκληρο κομμάτι, χωρίς κόκαλο)
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
500 ml λευκό κρασί
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον μαραθόσπορο, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα.
Χαράξτε το κρέας σε αρκετά σημεία και αλείψτε το με το μείγμα που ετοιμάσατε.
Βάλτε το σε ένα βαθύ ταψί και προσθέστε τα κρεμμύδια και το κρασί.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250°C. Ψήστε το κρέας για 30 λεπτά και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 130°C και συνεχίστε το ψήσιμο για 2 περίπου ώρες.
Βγάλτε το κρέας από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε για να το σερβίρετε.
Tip
Εύκολη συνταγή με εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ιδανική για ένα γιορτινό ή πιο επίσημο τραπέζι.