Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
300 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
100 ml λευκό κρασί
ελαιόλαδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες, σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις ντομάτες και τον ξερό βασιλικό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 3'-4'.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και κατεβάστε τη σάλτσα από την εστία.
Βράστε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, στραγγίξτε τα, ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε με τον φρέσκο βασιλικό.
Tip
Μαγειρέψτε ολόκληρες γαρίδες, με το κεφάλι, αφού αφαιρέσετε το κέλυφος, για περισσότερη νοστιμιά.