Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
12 φέτες ψωμί του τοστ
80 γρ. βούτυρο
8 φέτες ζαμπόν
12 φέτες έμενταλ
250 ml γάλα
3 αυγά
Εκτέλεση
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το γάλα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψί και μουσκέψτε τις φέτες του ψωμιού για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
Βάλτε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες του ψωμιού.
Φτιάξτε σάντουιτς με 3 φέτες ψωμιού, βάζοντας ενδιάμεσα από 2 φέτες ζαμπόν και τυρί.
Επάνω από κάθε σάντουιτς βάλτε από μια ακόμα φέτα τυριού, τοποθετήστε τα σε ταψί και ψήστε στους 180°C για 7'-8'.
Κόψτε σε τέσσερα κομμάτια το κάθε σάντουιτς και σερβίρετέ τα ζεστά.
Tip
Αφήστε τις φέτες του ψωμιού εκτός συσκευασίας αρκετές ώρες, ώστε να στεγνώσουν και να γίνουν αφράτες με το τηγάνισμα.