Υλικά
Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
180 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. τριμμένα τυριά ανάμικτα (γραβιέρα, παρμεζάνα, γκούντα)
6 αυγά
400 ml γάλα
λίγο αλάτι
αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα του κέικ
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τα τυριά, το λιωμένο βούτυρο και τους κρόκους.
Αλατίστε ελαφρά και ανακατέψτε, ρίχνοντας σταδιακά το γάλα.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενσωματώστε τη στο μείγμα.
Αδειάστε το σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήστε στους 180°C για 40 λεπτά.
Tip
Προσθέστε ψιλοκομμένο ή τριμμένο καρότο, κολοκυθάκια και αρακά, για χρώμα και γεύση.