Υλικά
Υλικά για 4 σάντουιτς
4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο
4 χοντρές φέτες καπνιστό ψιλοκομμένο χοιρινό
100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Για την μπεσαμέλ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
250 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με το βούτυρο και ψήστε τις για 5'-6' στους 180°C.
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο στη φωτιά και όταν λιώσει ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε, ρίξτε και το γάλα και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε κατά διαστήματα σε μέτρια ένταση, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Απλώστε την μπεσαμέλ επάνω στις φέτες του ψωμιού, μετά βάλτε σε κάθε φέτα καπνιστό χοιρινό και γραβιέρα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20' λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνεια.
Tip
Αρωματίστε την μπεσαμέλ με ελάχιστο μοσχοκάρυδο και προσθέστε έναν δύο κρόκους, για πιο πλούσια υφή.