Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
2 ώριμα αβοκάντο σε κυβάκια
χυμό από 1 λάιμ
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney)
πιπέρι, αλάτι
6 μέτριες αραβικές πίτες
Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μούλτι τα αβοκάντο, τον μισό μαϊντανό, το κρεμμύδι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λάιμ (γίνεται απείρως νοστιμότερο αν έχουμε την υπομονή να το κάνουμε στο χέρι με ένα πιρούνι: τα μικρά κομματάκια που μένουν ολόκληρα κάνουν όλη τη διαφορά!).
Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.
Σε μπολάκι τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το σκόρδο. Ύστερα, προσεχτικά για να μη λιώσουν, τα ενσωματώνουμε στο γουακαμόλε.
Πάνω σε κάθε πιτούλα μοιράζουμε το γουακαμόλε με τα φασόλια, τα ντοματίνια, τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού.
Τip
Αντί για αραβικές πίτες, μπορούμε να το σερβίρουμε με τορτίγιες, αφού το φαγητό φλερτάρει έντονα με το Μεξικό.