X

Πίτες με Αβοκάντο και Πατέ από Καπνιστό Τόνο

Ο καπνιστός τόνος είναι ο "βασιλιάς" της κονσέρβας. Το κάπνισμα σε ξύλα τού δίνει μια διαφορετική, φινετσάτη γεύση, που ξεφεύγει εντελώς από τη γεύση του κλασικού τόνου.

Υλικά

2 συσκευασίες καπνιστό τόνο στραγγισμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό

χυμό από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

1 ώριμο αβοκάντο σε φετάκια

ντοματίνια κομμένα στη μέση

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι

λεμόνι

πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι πρώτα τον τόνο με την κρέμα και το λεμόνι και, μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Κάνουμε μια μικρή σαλάτα ανακατεύοντας το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο λεμόνι.

Ζεσταίνουμε τις πίτες για σουβλάκι, τις κόβουμε σε πλατιές λωρίδες και τις σερβίρουμε με το πατέ και τη σαλάτα.

Tip

Αντί για ταραμοσαλάτα, μια ιδανική αλοιφή που τρώγεται σκέτη, με λαχανικά ή παξιμαδάκια, πάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί ή σε μια μπρουσκέτα, ενώ μπαίνει και σε ψωμάκι για σάντουιτς.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές