Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
8 αυγά
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μκρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά και το μείγμα μπαχαρικών για 2'-3'.
Σβήνουμε με την ντομάτα, ρίχνουμε το σκόρδο και την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20'.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι χωρίς να ανακατέψουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε το σφουγγάτο για 4' περίπου.
Όταν η επιφάνεια στερεοποιηθεί ελαφρά και αλλάξει χρώμα το ασπράδι, το σφουγγάτο είναι έτοιμο. Καλό είναι να το κατεβάσουμε από τη φωτιά μόλις στερεοποιηθεί ελαφρά το αυγό, για να το κρατήσουμε ζουμερό.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Αντί για κιμά, μπορούμε να βάλουμε το εσωτερικό από ένα λουκάνικο, σε μικρά κομματάκια. Του ταιριάζουν το κύμινο, το κόλιαντρο και το μπαχάρι σε σκόνη.