X

Βλίτα Γιαχνί με Φέτα

Τα βλίτα είναι το γλυκό χορταρικό του καλοκαιριού που όλοι αγαπούν και μπορούν να μαγειρευτούν με χίλιους τρόπους: σε σαλάτα, με κολοκυθάκια, πατάτες και σκορδάκι, σε πίτα, γιαχνί, με κρέας ή κοτόπουλο στην κατσαρόλα, με αυγά στο τηγάνι.

Υλικά

Υλικά για 5 άτομα

1 κιλό βλίτα

1 πατάτα σε μεγάλα κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γλ. ζάχαρη

6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. μαλακή φέτα τριμμένη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και την πατάτα.

Προσθέτουμε τα βλίτα, συνεχίζουμε για μερικά λεπτά το σοτάρισμα και ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη και αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.

Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Μόλις λιώσει, σε 5' περίπου, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χλιαρό ή κρύο, ακόμα και την επόμενη μέρα, αυτό το φαγάκι είναι νοστιμότερο απ’ ό,τι καυτό.

Tip

Τρώγεται μόνο του, με φρέσκο ζεστό ψωμάκι, ή σαν συνοδευτικό σε κρέατα, πουλερικά ή ψητό ψάρι.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές