Υλικά
Υλικά για 2 άτομα
3 φέτες ψωμί που περίσσεψε από την προηγούμενη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
4 αυγά
1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμάκι σε μπουκίτσες.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα ψωμάκια, ανακατεύοντας συχνά, για να πάρουν ομοιόμορφα χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις φρυγανιστούν τα ψωμάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών και τη ρίγανη ή το θυμάρι (για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη πάπρικα ή μπούκοβο).
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τη γραβιέρα και με απαλές κινήσεις δημιουργούμε τρύπες, για να ψηθεί μεν το αβγό, αλλά να μας βγει μελάτο, ζουμερό. Λιγότερο από 1' είναι αρκετό. Αν το παραψήσουμε, θα χάσει όλη τη βελούδινη υφή του.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ρίγανη και σερβίρουμε.
Tip
Διαλέξτε μια απαλή βουτυράτη γραβιέρα, όπως η κρητική. Γίνεται και με οποιοδήποτε κίτρινο τυρί μάς περισσεύει στο ψυγείο, όμως το κασέρι, που λιώνει μαστιχωτά, ή το τυρί του τοστ ταιριάζουν καλύτερα.