Υλικά
800 γρ. μπριζολάκια χοιρινά λαιμού, χωρίς το κόκαλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
6-7 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κ.γλ. μέλι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μπριζολάκια με το μείγμα μπαχαρικών και τα σκόρδα, τα οποία θα πετάξουμε στο τέλος. Αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το φασκόμηλο και ψήνουμε τα μπριζολάκια, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.
Όταν ψηθούν τα μπριζολάκια, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το ξύσμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι, κουνάμε το τηγάνι να διαλυθούν και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με 1 κ.σ. μπαλσάμικο. Εκτός από το φασκόμηλο, ταιριάζει και το θυμάρι.