Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 μεγάλο κολοκύθι σε κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. φέτα
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
½ φακελάκι μαγιά σε σκόνη (ή 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ)
λίγο θυμάρι
το πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρτουμε το κολοκυθάκι μέχρι να μαραθεί.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη φέτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και με ένα πιρούνι τη σπάμε σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Λαδώνουμε φορμάκια για μάφιν ή για μικρά κεκάκια και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 25' ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε.
Tip
Στο σερβίρισμα ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι, που θα ανακατέψουμε με λίγη πάπρικα, αλάτι και ελαιόλαδο.