X

Σουφλέ με Σέσκουλα και Φέτα

Πώς θα φτιάξετε ένα πολύ νόστιμο με σέσκουλα και φέτα.

Υλικά

500 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα και κομμένα

2 πράσα σε ροδέλες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας βούτυρο

250 ml γάλα

150 γρ. τριμμένη φέτα

6 αυγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)

αλάτι

λίγο βούτυρο και αλεύρι για τα σκεύη του σουφλέ

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 2 κουταλιές βούτυρο τα πράσα, τα σέσκουλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Αλατίστε τα και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν. Μετά αδειάστε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίξουν.

Ετοιμάστε μια μπεσαμέλ: Ρίξτε σε 2 κουταλιές ζεστό βούτυρο το αλεύρι, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το γάλα. Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατέψτε την μπεσαμέλ με τους κρόκους, τα σοταρισμένα χορταρικά, τον άνηθο και τη φέτα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενσωματώστε τη στο μείγμα της μπεσαμέλ.

Βουτυρώστε και αλευρώστε εσωτερικά 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ και μοιράστε σε αυτά το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Χρησιμοποιήστε και τα τρυφερά φύλλα και τα πιο σκληρά κοτσανάκια από τα σέσκουλα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές