Υλικά
500 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα και κομμένα
2 πράσα σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
250 ml γάλα
150 γρ. τριμμένη φέτα
6 αυγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)
αλάτι
λίγο βούτυρο και αλεύρι για τα σκεύη του σουφλέ
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 2 κουταλιές βούτυρο τα πράσα, τα σέσκουλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Αλατίστε τα και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν. Μετά αδειάστε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίξουν.
Ετοιμάστε μια μπεσαμέλ: Ρίξτε σε 2 κουταλιές ζεστό βούτυρο το αλεύρι, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το γάλα. Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατέψτε την μπεσαμέλ με τους κρόκους, τα σοταρισμένα χορταρικά, τον άνηθο και τη φέτα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενσωματώστε τη στο μείγμα της μπεσαμέλ.
Βουτυρώστε και αλευρώστε εσωτερικά 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ και μοιράστε σε αυτά το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως.
Tip
Χρησιμοποιήστε και τα τρυφερά φύλλα και τα πιο σκληρά κοτσανάκια από τα σέσκουλα.