Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
100 γρ. ανθότυρο
4 αυγά
4 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. γλυκού βασιλικό
αλάτι
ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι για τα πυρίμαχα σκεύη του σουφλέ
Για τη σάλτσα ντομάτας και ρόκας
2 ντομάτες τριμμένες
½ ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια, το ανθότυρο, το αλεύρι, τον βασιλικό και τα αυγά, αλατίστε και ανακατέψτε τα υλικά.
Αλείψτε το εσωτερικό 8 πυρίμαχων μπολ για σουφλέ με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλεύρι και μοιράστε το μείγμα του σουφλέ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα ντομάτας, ανακατέψτε σε ένα μπολ τις ντομάτες με τη ρόκα, την κάππαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι και λίγο αλάτι.
Όταν ψηθούν τα σουφλέ, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά, για να μπορέσετε να τα ξεφορμάρετε. Σερβίρετε τα σουφλέ με τη σάλτσα ντομάτας και ρόκας.
Tip
Αλατίστε ελαφρά τα τριμμένα κολοκυθάκια και αφήστε τα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά τουλάχιστον να βγάλουν τα υγρά τους.