Υλικά
Υλικά για 16 ταρτάκια
2 φύλλα ζύμης κουρού
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. τριμμένο χαλούμι
3 αυγά
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε τη σε αντικολλητικές φόρμες για ταρτάκια. Ψήστε για 8 λεπτά στους 175°C και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε τα κρεμμύδια με το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαλακώσoυν και να καραμελώσουν σωστά. Ρίξτε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.
Βάλτε σε ένα μπολ το τριμμένο χαλούμι, τον δυόσμο, τα αυγά, την κρέμα και το αλεύρι, ανακατέψτε και προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα στις μισοψημένες βάσεις της τάρτας.
Ψήστε τα ταρτάκια στους 175°C για 20-25 λεπτά ακόμα, σε αέρα και αντιστάσεις.
Tip
Η ζάχαρη και το μπαλσάμικο προσθέτουν γεύση και δίνουν χρώμα στα κρεμμύδια.