X

Μπακαλιάρος Φούρνου με Καπνιστή Πάπρικα

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο φούρνου με καπνιστή πάπρικα.

Υλικά

1 κιλό φιλέτο ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου

500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

150 ml ελαιόλαδο

2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα

4 κ.σ. κουκουνάρι

αλάτι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

βρασμένες πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες, αλευρώστε τον και τηγανίστε τον για 3-4 λεπτά σε καυτό λάδι. Αφήστε τον σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.

Βάλτε στο ταψί τα ντοματίνια και τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με την καπνιστή πάπρικα και το σκόρδο και περιχύστε με το μείγμα το φαγητό.

Αλατίστε τα ντοματίνια, προσθέστε και το κουκουνάρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.

Συνοδέψτε με τις βρασμένες πατάτες και πασπαλίστε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Μουλιάστε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες. Αλλάξτε το νερό 2-3 φορές, για να φύγει το πολύ αλάτι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.