Υλικά
1½ κιλό κρέας από χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
3 ξερά κρεμμύδια
1 κιλό λάχανο τουρσί
3 κ.σ. ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
3-4 καυτερές πιπεριές
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μερίδες. Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Βάλτε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια για αρκετά λεπτά.
Γυρίστε τα κομμάτια του κρέατος να σοταριστούν από όλες τις πλευρές. Ρίξτε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό και βράστε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Ψιλοκόψτε το λάχανο τουρσί, στραγγίξτε το και βάλτε το σε άλλη κατσαρόλα με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο.
Σοτάρετέ το σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέστε τον ντοματοπελτέ (διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό) και τις καυτερές πιπεριές.
Ενώστε το μισομαγειρεμένο χοιρινό με το σοταρισμένο λάχανο, αλατίστε και βάλτε το φαγητό σε βαθύ ταψί. Σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 200°C για 1 ώρα.
Tip
Παραδοσιακό φαγητό της Θράκης για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.