Υλικά
1 συσκευασία μπάμιες κατεψυγμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
2 φλιτζάνια νερό (για κατσαρόλα) ή 1 φλιτζάνι νερό (για χύτρα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5-7 λεπτά.
Δυναμώνετε την ένταση της εστίας, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα στον τρίφτη, 2 φλιτζάνια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε απαλά.
Αφού το φαγητό πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε τις μπάμιες για 35 περίπου λεπτά.
Στη χύτρα ταχύτητας
Ακολουθείτε την εκτέλεση της συνταγής όπως περιγράφεται παραπάνω, χρησιμοποιώντας όμως τη μισή ποσότητα νερού (1 φλιτζάνι).
Σκεπάζετε τη χύτρα και αφού σηκωθεί η βαλβίδα της, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά.