X

Ψαροκεφτέδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους ψαροκεφτέδες.

Υλικά

500 γρ. φιλέτο από λευκό ψάρι (σφυρίδα, ροφό ή βλάχο)

2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα

4 γρ. κύμινο

40 γρ. ελαιόλαδο

2 κρόκοι αυγών

ξύσμα από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το πανάρισμα

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέτουμε τα πράσα.

Ιδανικά, περνάμε το ψάρι μαζί με τα πράσα από μηχανή του κιμά.

Προσθέτουμε το κύμινο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε στο αλεύρι.

Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να έχουν ωραίο χρυσό χρώμα.

Tip

Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα στους κεφτέδες και γενικά σε όλα τα θαλασσινά που θέλετε να τηγανίσετε, τα πανάρετε με ψιλό σιμιγδάλι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.