X

Ψωμί με Μουστάρδα, Παρμεζάνα και Πατάτα

Η πατάτα του δίνει μια υγρή υφή, χωρίς να την αναγνωρίζεις στο τελικό αποτέλεσμα. Νιώθεις όμως ευχάριστα τη διακριτική γεύση από μουστάρδα και παρμεζάνα, που κάνουν αυτό το ψωμί ιδανικό για να συνοδεύσει αλλαντικά με προσωπικότητα, όπως ένα σαλάμι Λευκάδος ή μια μορταδέλα.

Υλικά

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλη πατάτα

1 κ.γλ. ζάχαρη

½ κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

3 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

περίπου 600 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα. Όσο είναι καυτή, την ξεφλουδίζουμε και τη λιώνουμε με το πιρούνι.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την πατάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα και το νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε στον πάγκο μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα μετρώντας μέχρι το 100.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι στη λεκάνη, το πλάθουμε σε μπαλίτσα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Το ξαναμεταφέρουμε στον πάγκο και το ζυμώνουμε για άλλο 1' περίπου.

Το βάζουμε μετά σε στρογγυλό αλουμινένιο ταψί, του δίνουμε με τα χέρια το σχήμα του ταψιού, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και το ψήνουμε για 45'-50', μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία η κόρα. Προς το τέλος του ψησίματος ραντίζουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια, για να βγει ακόμα πιο τραγανή η κόρα.

Το ξεφορμάρουμε μόλις βγει από τον φούρνο.

Tip

Για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα, μπορούμε να στρώσουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.