X

Ψωμί με Μουστάρδα, Παρμεζάνα και Πατάτα

Η πατάτα του δίνει μια υγρή υφή, χωρίς να την αναγνωρίζεις στο τελικό αποτέλεσμα. Νιώθεις όμως ευχάριστα τη διακριτική γεύση από μουστάρδα και παρμεζάνα, που κάνουν αυτό το ψωμί ιδανικό για να συνοδεύσει αλλαντικά με προσωπικότητα, όπως ένα σαλάμι Λευκάδος ή μια μορταδέλα.

Υλικά

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλη πατάτα

1 κ.γλ. ζάχαρη

½ κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

3 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

περίπου 600 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα. Όσο είναι καυτή, την ξεφλουδίζουμε και τη λιώνουμε με το πιρούνι.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την πατάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα και το νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε στον πάγκο μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα μετρώντας μέχρι το 100.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι στη λεκάνη, το πλάθουμε σε μπαλίτσα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Το ξαναμεταφέρουμε στον πάγκο και το ζυμώνουμε για άλλο 1' περίπου.

Το βάζουμε μετά σε στρογγυλό αλουμινένιο ταψί, του δίνουμε με τα χέρια το σχήμα του ταψιού, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και το ψήνουμε για 45'-50', μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία η κόρα. Προς το τέλος του ψησίματος ραντίζουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια, για να βγει ακόμα πιο τραγανή η κόρα.

Το ξεφορμάρουμε μόλις βγει από τον φούρνο.

Tip

Για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα, μπορούμε να στρώσουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές