Υλικά
1 κιλό πανσετάκια πολύ λεπτοκομμένα
700 γρ. κολοκύθα κόκκινη σε κυβάκια (4 φλιτζ. του τσαγιού)
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κ.σ. ξίδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πανσετάκια μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε στο σκεύος την κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε, φέρνουμε 2-3 βόλτες, να πάρει η κολοκύθα τη νοστιμιά από το λιπάκι, και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
Τα αφήνουμε να εξατμιστούν και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10' περίπου, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, αλλά χωρίς να λιώσει.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
Συνοδεύουμε τα πανσετάκια με ρύζι.
Tip
Το ίδιο φαγητό γίνεται και με μπουκίτσες από κοτόπουλο φιλέτο ή με οποιοδήποτε λουκάνικο.