X

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Υλικά

8 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

4 καρότα σε κυβάκια

3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

1 μικρή πατάτα σε καρεδάκια

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο & λίγο ακόμα για το στόλισμα

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για τα φορμάκια

αλάτι, πιπέρι

3 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο, την πατάτα και τις αγκινάρες κομμένες στη μέση.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 45' περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο 4-5 φορμάκια για μάφιν ή ατομικά κέικ και τα στρώνουμε με διπλό φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχουν πολύ οι άκρες (θέλουμε να μοιάζει σαν λουλούδι στο τέλος). Τα ψήνουμε στους 180°C για 4'-5' ή μέχρι να ροδίσουν.

Περνάμε την παρασκευή με τις αγκινάρες μαζί με το ζουμάκι τους τμηματικά από το μπλέντερ ή το μούλτι. Προσθέτουμε στον πουρέ τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ξεφορμάρουμε τις φωλίτσες και τις βάζουμε σε πιατέλα. Τις γεμίζουμε με τον πουρέ, στολίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

Tip

Οι φρέσκες αγκινάρες είναι πολύ πιο νόστιμες από τις κατεψυγμένες. Αφήστε τις φωλίτσες να κρυώσουν πριν τις γεμίσετε, γιατί έτσι διατηρούνται πιο τραγανές.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές