X

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Υλικά

8 καρδιές αγκινάρας

3 μέτριες πατάτες

3 μέτρια καρότα

2 ξερά κρεμμύδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο

3 μεγάλα λεμόνια

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε όμοια κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια, μόνο το λευκό μέρος. Κρατάμε τα πράσινα φύλλα στην άκρη

Κόβουμε το ένα λεμόνι και αλείφουμε τις καρδιές αγκινάρας.

Στύβουμε το χυμό σε μπολ, συμπληρώνουμε νερό και τις αφήνουμε εκεί ώσπου να τις χρησιμοποιήσουμε

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και γυρίζουμε με την κουτάλα να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουμε και τις αγκινάρες. Από εδώ και στο εξής, ανακατεύουμε το φαΐ, ανακινώντας την κατσαρόλα κυκλικά για να μην διαλυθούν οι αγκινάρες

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.

Ψιλοκόψουμε τον άνηθο και στύβουμε δυο λεμόνια.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τον χυμό λεμονιού

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά ακόμη.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές