X

Αγκινάρες με Γαρίδες

Οι αγκινάρες παντρεύονται ιδανικά με όλα τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή.

Υλικά

12 αγκινάρες

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή καθαρισμένες (όποιο μέγεθος προτιμάτε)

1 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο και 4 κ.σ. για τις γαρίδες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε χοντρά κομμάτια

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

2 κλωναράκια σέλινο

1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι του κρασιού ούζο

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με νερό, στο οποίο προσθέτουμε τον χυμό από το 1 λεμόνι και τις λεμονόκουπες.

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1 φλιτζ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις αγκινάρες, κομμένες στη μέση και πασπαλισμένες με το αλεύρι, μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Θέλουμε μόνο να μαραθούν λίγο.

Προσθέτουμε μετά το σέλινο και τη 1 σκελίδα σκόρδο, φέρνουμε δυο βόλτες και σβήνουμε με το ούζο. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για ½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.

Όσο μαγειρεύονται, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο και λίγο αλάτι, για ελάχιστο χρόνο, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (αν βάλετε κατεψυγμένες γαρίδες, να τις καθαρίσετε, αλλά να ξέρετε πως οι φρέσκες είναι πιο νόστιμες με το κέλυφος).

Όταν οι αγκινάρες είναι έτοιμες, ρίχνουμε τις γαρίδες με το σκορδάκι τους στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 5'.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνουμε τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αυτό το φαγητό είναι ακόμα νοστιμότερο την επόμενη μέρα!

Tip

Γίνεται και με κατεψυγμένες αγκινάρες, αλλά η γεύση της φρέσκιας είναι το κάτι άλλο! Αντί για γαρίδες, μπορούμε να βάλουμε καραβίδες ή και καλαμαράκια.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.