Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
1 μήλο, με τη φλούδα, κομμένο σε φετάκια
1 πορτοκάλι, με τη φλούδα, κομμένο σε φετάκια
1 καρότο σε φετάκια
3-4 κλωναράκια σέλινο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και να μελώσει.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το καρότο, το σκόρδο και το σέλινο και τα σοτάρουμε για λίγο. Ρίχνουμε το μήλο και το πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.
Διαλύουμε τον πελτέ με τη ζάχαρη σε 1 φλιτζ. νερό και τα προσθέτουμε στο φαγητό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, προσέχοντας να μη λιώσει και μας διαλυθεί.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε (στο σερβίρισμα του ταιριάζει και το καβουρδισμένο σουσάμι, που το πασπαλίζουμε στο πιάτο).
Tip
Μην πετάξετε τα κοτσάνια και τα τρυφερά φυλλαράκια του κουνουπιδιού, είναι πεντανόστιμα. Αρκεί να καθαρίσετε το εξωτερικό περίβλημα.