Υλικά
4-5 πατάτες
500 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά (ή Φλωρίνης)
1 πράσινη πιπεριά
1 κολοκύθι
λίγο ελαιόλαδο
μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 αυγά
400 γρ. κρεμά γάλακτος
300 γρ. κίτρινα τυριά
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση αν είναι πολύ μικρά ή σε φετες αν είναι μεγαλύτερα.
Κόβουμε σε κυβάκια τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Όταν μαλακώσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι. Δεν μας πειράζει αν μείνουν κάποια κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με τα τυριά, την κρεμά γάλακτος, τα αυγά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.