Υλικά
100 γρ. γλυκό τραχανά
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κατίκι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και τον ζωμό.
Όταν το μείγμα πάρει βράση, ρίξτε τον τραχανά, αλατίστε και βράστε για 15 λεπτά.
Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και ρίξτε σε κάθε πιάτο 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά κατίκι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.
Tip
Ο γλυκός τραχανάς είναι ιδανικός. Αυξομειώστε την ποσότητά του για πιο πηχτή ή πιο αραιή σούπα.