Υλικά
500 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
4 κ.σ. βούτυρο
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 πράσο κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
100 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. αλεύρι
250 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1½ λίτρο ζωμό κρέατος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο και προσθέστε τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώστε τα, αφήστε τα να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά και πασπαλίστε τα με το αλεύρι.
Αφήστε τα λίγα λεπτά στη φωτιά, ρίξτε το κρασί και μετά ρίξτε τον ζωμό και το θυμάρι.
Βράστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Προσθέστε μετά την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε, αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά, προσέχοντας να μην πάρει βράση η σούπα, και σερβίρετε.
Tip
Δεν πλένουμε ποτέ τα μανιτάρια. Απλά τα σκουπίζουμε με βρεγμένο χαρτί κουζίνας.