Υλικά
1/2 κιλό κιμά (ανάμεικτος χοιρινός και μοσχαρίσιος)
3/4 του κιλού κολοκύθια
1 ποτήρι του νερού κεφαλογραβιέρα
1 κρεμμύδι
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος
1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί (μόνο ή ψίχα)
λάδι γαι τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκύθια. Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με νερό και 2-3 σταγόνες λεμόνι.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα κολοκύθια και, όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα λιώνουμε με το πιρούνι και τα ξαναβάζουμε σε τρυπητό για να φύγουν τα υγρά.
Βάζουμε σε λεκανίτσα τον κιμά, το κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη, το δυόσμο, την ξυσμένη κεφαλογραβιέρα, τα κολοκύθια στραγγισμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα αυγά, την ψίχα του ψωμιού τριμμένη με το χέρι μας (στεγνή κι όχι μουσκεμένη) και τα ζυμώνουμε. (Αν η ζύμη είναι υγρή ρίχνουμε λίγο ακόμα ψωμί).
Παίρνουμε από τη ζύμη κουταλιά κουταλιά και κάνουμε μεγάλες μπάλες, τις αλευρώνουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες μας.
Βάζουμε λάδι σε τηγάνι και, όταν κάψει, τους τηγανίζουμε.
Τους ακουμπάμε πρώτα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και μετά τους σερβίρουμε.