Υλικά
1 δόση σπιτική ζύμη για τάρτα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κυρίως το πράσινο μέρος (500 γρ. περίπου)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
3 αβγά
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. φέτα σπασμένη
1 φλιτζ. κεγαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς, απλά να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη φέτα και το ζαμπόν, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά, την κρέμα και την κεφαλογραβιέρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο της ζύμης, φροντίζοντας να μας βγει λεπτό στις γωνίες και να καλυφθούν ως επάνω τα τoιχώματα. Τρυπάμε παντού με πιρούνι.
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα, καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα των αβγών, στρώνουμε σε ωραίο γείσο τη ζύμη που περισσεύει και ψήνουμε για 45' ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε τη μισή ποσότητα μαϊντανό και άλλο τόσο άνηθο ή να παραλείψουμε το ζαμπόν και να προσθέσουμε λίγη φέτα παραπάνω.