X

Βακαλάος Φρέσκος Σελινάτος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο σελινάτο βακαλάο.

Υλικά

1 κιλό βακαλάο φρέσκο, καθαρισμένο

1 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογο κονκασέ

1 κιλό σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον βακαλάο σε μέτρια κομμάτια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σέλινο, το βράζουμε λίγο και το σουρώνουμε.

Το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 9 λεπτά.

Παίρνουμε μια καθαρή κατσαρόλα και βάζουμε σε στρώσεις και εναλλάξ το σέλινο και το κρεμμύδι με τον βακαλάο.

Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό.

Ψήνουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 50-55 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.