Υλικά
8 ποτήρια του νερού νερό
7 ποτήρια του νερού λάδι
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
σουσάμι μπολικο
κανέλα
αλεύρι καλής ποιότητας (περίπου 2 κιλά)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλο το λάδι και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ξανθοκόκκινο χρώμα.
Σε άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το νερό με τη ζάχαρη να βράζουν κι έχουμε έτοιμο το σιρόπι, ζεστό.
Σιγά σιγά με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στην άλλη κατσαρόλα που έχουμε τη ζύμη της πίτας.
Ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε σουσάμι και κανέλα.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι ομοιόμορφη και μαλακή. Να μην είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε μαλακή και να έχει ελαφρώς σκούρο χρώμα, δείγμα του ότι το αλεύρι έχει ψηθεί καλά.
Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί, αφού το πασπαλίσουμε με σουσάμι και φροντίζουμε η απλωμένη ζύμη να μην είναι ούτε πολύ λεπτή ούτε πολύ παχιά.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, κανέλα και λίγη ζάχαρη. Κόβουμε την πίτα μέχρι κάτω σε ρόμβους και σε κάθε ρόμβο βάζουμε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.
Την ψήνουμε σε 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα. Με το μαχαίρι δοκιμάζουμε τη ζύμη αν κολλάει και όταν δεν κολλάει σημαίνει ότι η πίτα είναι έτοιμη.
Τη βγάζουμε από το φούρνο.