Υλικά
Για το premix
300 γρ. μαλακό αλεύρι
2 γρ. νωπή μαγιά
190 γρ. κρύο νερό
Για το ζυμάρι
480 γρ. μαλακό αλεύρι
270 γρ. χλιαρό νερό
10γρ. νωπή μαγιά
120 γρ. premix
70 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κρόκος αυγού
10 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το premix: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 10' στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα.
Σκεπάζουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Προχωράμε με το ζυμάρι: Διαλύουμε τη μαγιά στο 1/3 του νερό.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο νερό με το αλεύρι στο μίξερ για 5', σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε για 45' το μείγμα να ξεκουραστεί.
Προσθέτουμε την μαγιά στο ζυμάρι και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με το αλάτι, τη ζάχαρη, το premix και τους κρόκους.
Δουλεύουμε σε γρήγορη ταχύτητα ώστε ν' αποκτήσουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα, ώστε να ωριμάσει.
Μοιράζουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια των 90 γρ., τοποθετούμε σε τσέρκι 11cm, καλύπτουμε με μεμβράνη που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα περίπου.
Πιέζουμε ελαφρώς τα buns για να απλώσουν και τα αλείφουμε με γάλα.
Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 6' στους 240°C.