Υλικά
6 πιπεριές κόκκινες μεγάλες και γλυκές
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. μανέστρα
2-3 κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα στον τρίφτη (τα οποία έχουμε αφήσει σε σουρωτήρι για περίπου 1 ώρα να φύγουν τα πολλά νερά)
1 1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
300 γρ. ντοματάκια χοντροκομμένα
2-3 κουταλιές φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε τη μανέστρα. Πρέπει να "κρατάει”.
Τη βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, το τυρί, το δυόσμο, το λάδι και τα τριμμένα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τις πιπεριές, που έχουμε καθαρίσει και πλύνει και τις τοποθετούμε σε πυρέξ.
Ρίχνουμε στο πυρέξ λίγο από το ζουμί της μανέστρας που βράσαμε, ή λίγο νερό ή ζωμό σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί ακόμα από πάνω και βάζουμε το πυρέξ στο γκριλ για 5 λεπτά.