Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες
3 μεγάλα κολοκύθια
250 γρ. μακαρόνια χοντρά
1 πιπεριά κέρατο κόκκινη ή πράσινη
2-3 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
τυρί τριμμένο σκληρό
λάδι για τηγάνισμα και τσιγάρισμα
Για την κρέμα:
1 γιαούρτι
1 αυγό
4-5 κ.σ. γάλα
100 γρ. τυρί σκληρό
πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μελιτζάνα και ένα κολοκύθι και τα κόβουμε σε φέτες, τηγανίζουμε και τα απλώνουμε στο πυρέξ. Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πιπεριά, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πιουν τα λαχανικά όλο το υγρό από τις ντομάτες.
Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε μαζί με φρέσκο λαδάκι στο πυρέξ ή το ταψάκι.
Μόλις το μείγμα των λαχανικών είναι έτοιμο το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί και ανακατεύουμε με τα μακαρόνια, τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και πασπαλίζουμε με τυρί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με το γάλα και ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί.
Πρέπει να μας γίνει μια πηχτή σάλτσα και την απλώνουμε στο ταψί από πάνω.
Ρίχνουμε και άλλο τυράκι από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σκάλα στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά και ξεροψηθεί από πάνω.
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί για 15-20 λεπτά.