Υλικά
1 κιλό φασολάκια φρέσκα, τρυφερά καθαρισμένα
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 ποτήρι λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ζεματάμε τα φασολάκια σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε και βάζουμε τα φασολάκια σε γάστρα σκεπαστή.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αλατίζουμε το φαγητό μας κι ανακατεύουμε.
Αραδιάζουμε τις ντομάτες, από πάνω προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι το λάδι και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν τα φασολάκια έχουν ψηθεί και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους.
Εάν θέλουμε ξεσκεπάζουμε το γιουβέτσι μας προς το τέλος του ψησίματος.