Υλικά
1 κιλό γαύρος φρεσκότατος, καθαρισμένος
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
3 μεγάλες ντομάτες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπόλικη ρίγανη
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ψαράκια σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά (τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια).
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ελαιόλαδο και, τέλος, το νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να μείνει με την ντοματούλα και το λάδι.