X

Καλαμαράκια Γιουβέτσι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια γιουβέτσι.

Υλικά

700 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες ή ολόκληρα αν είναι μικρά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

3/4 κούπας ελαιόλαδο

300 γρ. κριθαράκι χοντρό

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

γλυκιά πάπρικα

λίγο άνηθο

100 γρ. φέτα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι το πιπέρι και την πάπρικα.

Προσθέτουμε και το κριθαράκι και το γυρνάμε 2-3 φορές.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, το αλάτι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.

Όταν έρθουν σε σημείο βρασμού, βάζουμε το σκεύος στο φούρνο, αφού τον έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για όση ώρα χρειάζεται να μαλακώσει το ζυμαρικό και να μελώσει η σάλτσα.

Σβήνουμε το φούρνο λίγο πριν ετοιμαστεί, ανακατεύουμε τη φέτα και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό μας για 5 λεπτά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.