X

Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου

Η συνταγή για την παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου.

Υλικά

Για τη ζύμη:

1/2 κιλό αλεύρι.

1 φακελάκι μαγιά

λίγο λάδι

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό τυροβολιά

3 αυγά

2 κ.σ. λάδι

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

λαρδί (λίπος χοιρινό) λεπτοκομμένο

κομματάκια βούτυρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε και τη μαγιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει.

Τρίβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την τυροβολιά.

Προσθέτουμε τον άνηθο και τα αυγά χτυπημένα.

Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε δυο χοντρά φύλλα.

Στρώνουμε το ένα σε ένα λαδωμένο ταψί με τις άκρες του να προεξέχουν και ρίχνουμε τη γέμιση.

Επάνω στρώνουμε τα κομματάκια λαρδί και τα κομμάτια βούτυρο.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και ενώνουμε τις άκρες καλά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι