X

Πίτα με Βλίτα και Κολοκυθάκια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη παραδοσιακή πίτα με βλίτα και κολοκυθάκια.

Υλικά

200 γρ. βιτάμ

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα

3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες μέτριες

1/2 κιλό βλήτα, καθαρισμένα και πλυμένα

100 γρ. χυμό ντομάτας

2 φλιτζ. νερό

2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)

200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2/3 του βιτάμ και γιαχνίζουμε το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλίτα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το νερό και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, ώσπου να απορροφηθούν σχεδόν τα υγρά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με το υπόλοιπο βιτάμ, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε πάνω τη γέμιση.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, κλείνοντας προσεκτικά τις άκρες για να μην αδειάσει η γέμιση κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές