Υλικά
1 1/2 κιλό σουπιές
1 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζ. άσπρο κρασί
3 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή κονκασέ
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μάραθα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο.
Τέλος, τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά και τις σβήνουμε με το κρασί.
Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα μάραθα, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα χόρτα.
Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί, τα ρίχνουμε ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να μείνουν με τη σάλτσα τους.