Υλικά
8 κρεμμύδια κόκκινα
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. βούτυρο
200 ml. λευκό κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τις άκρες τους.
Τα χαράζουμε μέχρι τη μέση, τα ανοίγουμε προσεκτικά και κρατάμε τα 3 μεγάλα φύλλα (το υπόλοιπο μέρος το κρεμμυδιού το χρησιμοποιούμε σε άλλα φαγητά).
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε με το βούτυρο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Γεμίζουμε τα κρεμμύδιακαι τα βάζουμε στη γάστρα ή στο ταψί.
Τα περιχύνουμε με το κρασί, ελαιόλαδο και επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Τα σκεπάζουμε και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μετά βγάζουμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε λίγο ακόμη να ροδίσουν.