Υλικά
200 γρ. πατάτες βρασμένες
100 γρ. αλεύρι
αλάτι
3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι, το κεφαλοτύρι και αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και απλώνουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια.
Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζουμε λίγο τυρί και διπλώνουμε τη ζύμη, σε αφράτο ρολό.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα ρολά.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί.