Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
2 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φλιτζάνια γαλέτα
100 γραμ. γραβιέρα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Τις καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και κρατάμε τη σάρκα.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το τυρί στον τρίφτη.
Ανακατεύουμε τη σάρκα μελιτζάνας με το κρεμμύδι, το τυρί, τα αυγά και τη γαλέτα (όχι όλη τη γαλέτα μονομιάς. Μπορεί να χρειαστεί).
Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε κεφτέδες.
Τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.