Υλικά
240 γραμ. γάλα πλήρες
70 γραμ. λάδι
115 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο
85 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
140 γραμ. σπανάκι, κομμένο όχι πολύ ψιλό ούτε χοντρό
3 μεγάλα αυγά
455 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο
4 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
225 γραμ. κατσικίσιο τυρί
1 πρέζα αλάτι
1 χούφτα σουσάμι και ηλιόσπορους καθαρισμένους (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά (εκτός από το κατσικίσιο), το γάλα, το λάδι, τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για κέικ με το μισό μείγμα και μοιράζουμε το κατσικίσιο τυρί σπασμένο με το χέρι και ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τους σπόρους (αν επιθυμούμε) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.