Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
2 κουτ. βούτυρο
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. ζάχαρη
λίγο ακόμη βούτυρο για άλειμμα στις φόρμες ψησίματος
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να χλιάνει.
Με το επιπλέον βούτυρο αλείφουμε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε (αυτά που χρησιμοποιούμε για ατομικά σουφλέ ή για μάφινς) αφήνοντας ένα κομματάκι βούτυρο μεγέθους νυχιού μικρού δακτύλου στο κέντρο τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να γίνει λείο.
Βάζουμε τα φορμάκια μας μέσα στον προθερμασμένο φούρνο άδεια (μόνο με το βούτυρο).
Τα βγάζουμε από εκεί (2-3 λεπτά) και τα γεμίζουμε με την ζύμη για πόποβερς μέχρι τη μέση τους.
Ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας στους 220 βαθμούς και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για είκοσι λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.