Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό
280 γρ. χλιαρό γάλα
1 αυγό
10 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι
3 γρ. χοντρό αλάτι
8 γρ. ζεστό νερό
8 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 180 γραμμάρια χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά σε αυτό.
Προσθέτουμε το μέλι, τα 160 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει και να φουσκαλιάσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, μακριά από κρύα ρεύματα αέρα.
Αφού φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα (100 γρ) και μέρος από το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο.
Προσθέτουμε αυγό, αλάτι, ζάχαρη και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και τα βότανα και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ,μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσες μπάλες των 150 γρ. και τεντώνουμε κάθε κομμάτι της ζύμης περίπου το πάχος ενός δακτύλου όχι με κύλινδρο, αλλά απλώνουμε με το χέρι μας εύκολα, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα στρωμένο ταψί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για 40 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 40 λεπτά κάνουμε μικρά λακκάκια με τα δάχτυλα, ανακατεύουμε με ένα μπολάκι το χοντρό αλάτι, το ζεστό νερό και το ελαιόλαδο και αλείφουμε τα ψωμάκια.
Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο δεντρολίβανο, ή θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αφού ψηθούν, αφαιρούμε από το φούρνο και τα βάζουμε σε σχάρα.